Kavala – pur si simplu superb

Kavala este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat. Eram in drum spre insula Thassos si poate ca am fi trecut pe langa oras, dar fiind noapte tarziu, am hotarat sa ne oprim aici. Si ne-am gandit ca poate nu a fost intamplator ca am ajuns in Kavala, pentru ca locul este pur si simplu superb. De aceea la ora 3 dimineata, dupa ce ne-am cazat, am iesit la o plimbare nocturna, care a avut un farmec aparte, bucurandu-ma de peisaj si de faptul ca la acea ora nu era pustiu in oras. Era atmosfera si am simtit ca este ca la noi la mare, unde mai la orice ora din noapte statiunile sunt pline de viata.

De cum am intrat in oras m-a fermecat panorama, breath taking, cu un golf cochet, cu un deal impanzit de case de sus pana jos, care m-a dus cu gandul la frumosul nostru Brasov, si cu un Acropolis impresionant, excelent pus in valoare prin conceptul de lumini. Ziua am descoperit un oras aparte, cu cladiri vechi si noi si cu niste stradute inguste si in panta, de iti pun la incercare calitatile de sofer.

Kavala nu este doar un loc frumos, ci un oras modern cu o istorie lunga, bogata in traditii, peisaje unice si locuitori atat de ospitalieri. Neapolis (orasul nou) a fost un centru foarte important in timpul erei macedoniene. El este de asemenea primul loc in care Sf Paul a pasit pe pamant european cand a venit aici sa predice Cuvantul Sfant si credinta crestina, motiv pentru care in timpul erei bizantine a fost redenumit Christoupolis.

In Kavala nu am stat decat o zi, dar mi-ar placea tare mult sa revin cat de curand in acest loc special si sa-i descopar cat mai mult dintre secrete.

2 thoughts on “Kavala – pur si simplu superb

  1. Hello Christina,
    I would very much like to thank you for e-publishing so nice pictures of my home-town Kavala and the island of Thassos, even your own pictures of your summer vacations in Thassos. Although I do not actually speak Romanian, I comprehand (sometimes trying to correspond romanian words with greek or english or french or italian or sometimes using simply the feeling) your love about my place. It is so nice to feel that there are so good friends even if you have never met them and even if they are hundreds of kilometres away beyond the geographic borders.
    Thank you again.
    Kisses, Nikos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s