Proiectul meu de suflet

Acum fix 1 an si 1 zi am inceput un proiect care imi bucura sufletul inca din primul moment in care l-am vizualizat in mintea mea: am scris o carte.

Este vorba despre o carte pentru copii, care contine mai multe povesti, scrise cu mare drag si pasiune.

As fi vrut sa uimesc pe toata lumea si sa va invit direct la lansarea cartii mele, insa am ales cealalta varianta, aceea de a impartasi cu voi fiecare pas al acestei aventuri. De ce aventura? Pentru ca greul de-abia acum incepe spre target-ul final: publicarea cartii.

Si cum nu am mai facut asta niciodata pana acum, sa publici o carte pare un task destul de dificil pentru ca implica o multime de necunoscute si in mintea mea se ciocnesc o mie si una de intrebari fara raspunsuri. Sa va astern doar “cateva” aici, sau mai bine nu? – vedeti, deja intrebarile fara raspuns din mintea mea!

  • sa public din materialul cartii pe retelele de socializare? sau nu?
  • sa-mi fac o pagina dedicata FB, sa folosesc blogul meu sau ceva atat de nou de eventual nici n-am auzit de el – mijlocul media
  • sa pun povestile complete sau doar bucati din ele?
  • daca le pun complete mai vrea cineva apoi si cartea?
  • ar trebui inainte de toate sa-mi inregistrez povestile undeva sa-mi apar dreptul de proprietate?? Da, sa studiez care sunt institutiile care fac treaba asta in Romania!! – sincer, le-am invatat la un moment dat, pe la vreun curs ceva, dar mi-au iesit demult din minte – daca nu ai nevoie de informatia X, ea se claseaza undeva foooartee adanc in mintea  ta si trebuie sa sapi dupa ea, sa o scoti la suprafata.
  •  grafica!! un lucru foarte important cand vine vorba de o carte, cu atat mai mult o carte pentru copii! Eu sunt de fel o persoana vizuala, astfel ca ilustratiile cartii trebuie sa fie unele foarte frumoase, foarte armonioase, care sa reflecte exact personajele si spiritul povestilor. Inca nu stiu cum as vrea sa arate, dar cand le voi vedea, voi sti ca sunt cele potrivite. Asa ca: cine stie un grafician foarte talentat?
  • si da, sa nu uitam unul dintre elementele cheie spre publicarea cartii: Editura!! Sunt atatea edituri in jurul nostru, insa care publica un artist necunoscut si autohton, pe deasupra!?? Si in ce conditii? Care sunt oare conditiile sau termenii unei edituri? Cum discuti / negociezi cu editura?

Acestea sunt Doooaarrr cateva dintre intrebarile mele existentiale in acest moment, la finalul partii de creatie carte si inceput de descoperire a tuturor celorlate secrete.

Promit sa “dau din casa” pe masura ce descopar pentru mine informatii pretioase. Iar daca printre voi sunt persoane care au rezolvat, macar pe alocuri, din aceste mici mistere, va rog, nu ezitati sa-mi impartasiti din intelepciunea voastra. Voi aprecia fiecare sugestie in parte!

As fi vrut ca in final sa va invit sa fiti alaturi de mine in aceasta calatorie si sa ma urmariti pe un canal media anume – insa, urmarea intrebarilor de mai sus, este evident ca si acest pas este inca in statutul de “debate”, asa ca, cel putin pentru moment, o sa va rog sa “Stay tuned!” si ne auzim in curand.

 

 

2 thoughts on “Proiectul meu de suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s