Arts & crafts – un altfel de copac de toamna

Pentru cei care cauta idei noi de arts & crafts pentru copiii lor, iata o idee nastrusnica, ceva care cu siguranta ii va capta pe cei mici prin ineditul propunerii: un copac de toamna realizat cu ajutorul unui…suport de hartie igienica!

Mai intai trebuie sa te asiguri ca nu arunci la gunoi 1 – 2 suporturi de hartie igienica – acesta va fi trunchiul copacului.

Apoi, pentru coroana copacului, va trebui sa faci o vizita in parc pentru a aduna frunze. Alege modele, marimi si mai ales culori variate. Un touch aparte pot fi elemente specifice toamnei: castane in coaja cu codita, manuchiuri de frunze mici ca niste ace, orice iti atrage atentia si crezi ca va completa copacul vostru de minune. Creativitatea este cuvantul cheie in acest task, asa ca in arta frumosului only sky is the limit!

Pentru acest proiect ai nevoie de urmatoarele: o foarfeca ce taie bine cartonul, lipici si / sau scotch, carioca sau pensula si culoare, o foaie de hartie sau carton, plansa pe care vei lucra. Aduna-ti toate materialele necesare la un loc si treci la treaba!

Copac de toamna din suport de hartie igienica - in lucru

Copac de toamna din suport de hartie igienica - in lucru 1

Schema de lucru este foarte simpla si sunt convinsa ca ati identificat-o deja in minte, dar daca ar fi nevoie de un mic “indrumar”, poate pentru cei mai novici intr-ale arts-ului, iata care ar fi pasii:

  1. taie suportul de hartie igienica in doua parti egale;
  2. ┬álipeste cele doua parti pe foaia ta, in partea de jos a acesteia – daca folosesti lipici stick, trebuie sa fixezi foarte bine si sa lasi nemiscat cateva minute; daca ai la indemana un pistol de lipit, atunci lucrurile merg mult mai repede si bine!;
  3. alege frunzele cele mai potrivite pentru a face coroana copacului tau frumos;
  4. potriveste frunzele in suport / trunchi si stabileste forma finala;
  5. fixeaza frunzele cu lipici sau cu scotch – prima frunza se poate lipi cu lipici stick de foaie, daca ai mai multe frunze la final, le poti fixa cu putin scotch, la baza trunchiului, mascat apoi inca de o frunza micuta;
  6. coloreaza trunchiul – se poate folosi o carioca, pentru lucru mai rapid si un pic mai curat, sau, poate mai creativ ar fi sa folosesti pensula cu acuarele.
  7. Felicitari! Copacul tau este gata!
  8. Daarr…, daca vrei sa il mai decorezi putin, poti lipi cateva frunze mici la baza copacului, asemeni unui covor de frunze. Sau poate vrei sa desenezi/pictezi un soare, sau cateva pasari calatoare. Cum spuneam, sky is the limit!

Iata, mai jos, copacul meu. Eu am hasurat trunchiul copacului, intr-un minut, deci chiar si pentru parintii foarte ocupati, acest mic proiect se poate realiza: singur – 5 – 10 minute, cu ajutorul copilului – 15 – 20 – 25 minute.

Copac de toamna din suport de hartie igienica

2 thoughts on “Arts & crafts – un altfel de copac de toamna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s