Povestea jucariilor 4 – must-see of the summer!

De curand am vazut filmul de animatie “Povestea jucariilor 4”, bineinteles ca impreuna cu fetitele si cu 2 dintre prietenele noastre cele mai bune. Sincer, abia asteptam sa vad filmul, eu, ca adult, deoarece celelalte 3 filme din serie mi-au placut mult, au fost foarte reusite atat ca poveste, cat si ca realizare. Astfel ca asteptarile erau mari, speram ca si povestea nr 4 sa fie in acelasi ton si nicidecum vreo dezamagire. Si filmul s-a ridicat la inaltimea asteptarilor: firul epic foarte bine conturat si destul de complex as putea spune pentru niste desene, astfel ca am fost foarte placut impresionata de acest lucru, calitate excelenta in realizarea desenelor – si ce opere artistice sunt acestea in zilele noastre de tehnologie moderna si foarte moderna! -, umor, emotie, personaje noi, ce sa mai, filmul are toate ingredientele pentru inca un succes marca Disney, care va ramane in arhiva magica a acestui brand si a desenelor animate, in general.

Inainte de film auzisem de la prietena cu care urma sa ne vedem ca desenele au review-uri negative pe net, inclusiv o grazavie pe care nu o voi relata aici, ca nu merita osteneala. Cu toate astea am mers si bine am facut! Filmul nu numai ca este bun, este chiar excelent, iar eu pot fi un critic foarte dur! Fiica mea mica, aproape 5 ani, a ras cu gura pana la urechi, iar domnisoarele mai mari au fost si ele la fel de incantate! Filmul dureaza 99 min si are toate ingredientele pentru o dupa amiaza super frumoasa cu familia sau si cu prietenii!

Dupa cum s-a terminat filmul si dupa cum s-a derulat actiunea, filmul va avea cu siguranta si continuare. Astfel ca abia asteptam Povestea Jucariilor 5! Daca au reusit sa treaca de cifra 3, iar 4 este un asa succes, as putea spune ca acum nimic nu-i mai opreste, sky is the limit! Pe modeul Fast & Furious! Daca ei pot sa ajunga la continuarea cu nr 8, de ce nu si Povestea Jucariilor? Doar o parere, dar la ce nivel lucreaza aceasta echipa si la cat profesionalism, ar fi pacat sa nu continue!

Tot la capitolul “pacat” eu, ca adult, pot spune ca imi pare foarte rau ca nu aud vocile originale ale personajelor, care sunt niste voci absolut senzationale si atat de bine alese pentru fiecare personaj in parte si cand spun asta ma gandesc numai la vocea cu bass si grava a lui Tim Allen, care il intruchipeaza pe Buzz. Am vazut cateva trailere cu vocile originale, precum si modul de lucru al acestor actori si pot spune ca a fost o bucurie sa-i vad in actiune: sa le vad, aud inflexiunile, sa vad comunicarea dintre actor si regizor si apoi rezultatul final, cum fiecare miscare a gurii personajului reda acele voci senzationale. In film ii mai putem auzi pe Tom Hanks, vocea lui Woody sau, mai nou, pe Keanu Reeves, vocea unui personaj nou, motociclistul. Dar clar, pentru strumfii mai mici care inca nu pot citi subtitrarea care fuge repede de pe ecran, aceste dublari sunt absolut necesare si chiar si asa, fara farmecul vocilor originale, desenele tot sunt absolut spectaculoase.

Stiu ca am descoperit cu surprindere ca Povestea Jucariilor 1 a fost realizata in anul 1995!! Desi cumva aveam impresia ca sunt mai recente, iata ca nu, si inclusiv actorii principali, Tom Hanks si Tim Allen, spuneau ca nu s-ar fi gandit ca personajele sa dureze 24 de ani!! (cel putin, as adauga eu, avand in vedere ca eu deja astept Povestea Jucariilor 5). Deci asta da proiect!! Asta da legacy!! Not to mention ca metafora acestor jucarii, care se ajuta mereu unele pe altele este despre prietenie, familie, bunatate, generozitate, blandete, valori cu adevarat de pretuit, indiferent de cati ani trec peste noi!!

Astfel ca daca inca nu ati vazut aceste desene, nu le ratati, chiar merita! Sunt sigura ca o sa va placa 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s