Petrecere de copii la Club Palomino

In acest week-end am fost invitati la petrecerea de 6 ani a Alexandrei, petrecere care s-a tinut la clubul de echitatie Palomino, din zona Pipera.

Am intrat, am bajbait un pic, pentru ca nu ne dadeam seama incotro sa o luam sa ajungem la sarbatorita, dar apoi am gasit calea: “Prin grajd!” ne-a spus ferm un domn, participant si el la aceeasi petrecere si care mi-a oferit aceasta informatie esentiala fara sa apuc sa intreb ceva, punga mare de cadou tradandu-ma si explicandu-ma.

Am luat-o prin grajd, am admirat in graba exponatele superbe de cai, stanga, dreapta, am iesit pe o movilita si am coborat, pe langa lac spre locul de desfasurare al petrecerii. Am gasit repede parintii “in cauza” si apoi am prins-o pe sarbatorita, dintr-o multime de copii, cat sa-i uram si noi, sa o pupam si sa ii dam cadoul.

Nici nu am apucat sa ne dezmeticim bine ca am si fost invitati sa mergem cu Sara sa calareasca, daca vrea, evident. Nu a trebuit sa ii zicem de doua ori, deoarece caii sunt una dintre pasiunile ei – dovada multiplele figurine cu caluti, plusuri si alte jucarii related.

Astfel ca ne-am dus spre calarie. Am asteptat un pic, deoarece erau alti copii deja urcati, moment prielnic pentru a admira calutii si pentru ca Sara sa isi exprime preferintele: “Eu vreau sa calaresc pe cel blond, cu parul in ochi, ca pare a fi fata!”; “Ba nu, de fapt, vreau sa calaresc pe cel negru, ca e cel mai mare – uita-te la el, ce maareee este!!”

Dupa cateva minute, cand i-a venit si Sarei randul sa calareasca a ales, intr-adevar, calutul blond, pe care am aflat ca il chema Lioness.  A facut, calare, cateva ture, insotita si de un “antrenor personal”, deci totul foarte safe, chiar si daca ar fi fost prima data calare pe un cal. Noi ne-am facut antrenamentul pe o gramada de ponei, mai ales la Ferma Animalelor, unde Sara nu scapa ocazia de a se plimba si intotdeauna 2 ture 🙂 Aici au fost de serviciu 3 cai, Sara calare pe Lioness fiind in fruntea plutonului.

Dupa plimbarea individuala a copiilor de la petrecere a urmat un spectacol cu caluti, unde pentru cateva minute ne-am simtit ca la turnir sau ca la un campionat ecvestru. In scena a intrat calul maiestuos Golden, care impreuna cu calaretul sau au facut cateva ture cu tragere cu sageti la punct fix. Deliciul copiilor a fost atunci cand Golden s-a ridicat pe doua picioare si a salutat audienta. Dupa tragerea la tinta a intrat un alt calut care dupa cateva ture de acomodare trebuia sa sara peste obstacole. “Trebuia” pentru ca, desi calaretul a incercat rutina de mai multe ori, calul era foarte naravas si pur si simplu nu a vrut sa sara. Astfel ca ai nostri copii, dupa mai multele tentative esuate ale calutului naravas, si-au pierdut rabdarea si au inceput sa paraseasca sala de competitie / spectacol. Mie personal mi-a parut rau pentru calut, calaret, copii si parinti, deoarece cred ca spectacolul inca nu se terminase…dar copiii sunt cel mai dur si sincer public.

Am plecat din zona grajdurilor si ne-am intors la locul de petrecere, langa lac. Copiii aveau la dispozitie o multime de activitati: fetele erau preocupate sa aleaga, impreuna cu Rapunzel, ce model de face-painting se asorteaza mai bine cu tinutele lor, baietii stateau la coada la Pirat sa ii comande diferite obiecte din baloane – celebrele sabii si pistoale erau nelipsite, ba chiar era haios sa vezi cum pe lac mai zbura cate un pudel sau doi…din baloane, evident 🙂 Un alt loc foarte vizat de copii era dealul de langa noi, pe care faceau expeditii multiple si de pe care coborau de cele mai multe ori in stil Tarzan, agatandu-se de salciile din jur ca de niste liane din jungla. Nici lacul nu a scapat neobservat, mai ales de copiii mici si foarte mici, care descoperisera atractia de a se duce pe pontonul mobil – nu are rost sa mai mentionam cati parinti erau in priza! 🙂

Momentul culminant a fost cand entertainmentul a atins cote maxime, atunci cand la petrecere si-a facut aparitia un magician. Toti copiii se asezasera cuminti pe covoras si au privit fermecati cum dispareau monede si apareau animalute magice. Pana si parintii radeau cu gura pana la urechi. In plus, copiii se uitau la magician si mancau pizza, un fel de tv live si pizza, combinatia perfecta.

Evident ca momentul tortului a fost foarte apreciat, fiind bataie pe figurinele de zahar – bucuria oricarui parinte!

Copiii s-au distrat foarte tare, au avut open space sa alerge, in natura, langa lac, cu dealuri si caluti, mai rustic sa-i spunem, cu plusuri si minusuri daca ar fi sa stam la o analiza foarte amanuntita, dar cu siguranta altfel fata de celebrele locuri de joaca, care aproape au intrat in tipare standard si banale.

Mai multe info despre clubul de echitatie Palomino puteti gasi aici.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s