Becoming Beyonce!

Nu va ganditi ca vreau sa devin urmatoarea Beyonce! Nici urmatoarea diva – desi n-ar fi nimic gresit aici! 🙂

Becoming Beyonce este titlul cartii pe care o citesc in momentul de fata si care m-a fascinat! Si nu pentru ca as fi vreo fana Beyonce, pentru ca nu este cazul si nici nu caut tips-uri cum sa devin cantareata sau superstar. Dar ceea ce m-a fascinat este cata munca este de fapt in spatele acestei titulaturi “Beyonce”, recunoscuta la nivel mondial si devenita un brand pentru oricine care nu a trait sub o roca sau intr-o grota in ultimii 20 de ani.

Evident ca nu credeam ca a devenit star international peste noapte si ca era de la sine inteles ca a depus ceva efort, insa am fost de-a dreptul socata sa aflu ca Beyonce a muncit pentru visul ei de la varsta de 8 ani!!! Si a tot muncit pana pe la 14 ani cand au devenit celebre cu Destiny’s Child! Si spun “muncit” pentru ca acest cuvant defineste cel mai bine activitatea ei (si a fetelor din grup). Astfel ca in fiecare zi, dupa scoala, se duceau la managera lor acasa si repetau pana seara tarziu! Deci in fiecare zi, ore in sir!! Ani de-a randul!! Si Beyonce canta de rupea de mica! Dar drumul uneori nu se arata de la bun inceput…Si atunci trebuie sa muncesti, sa muncesti si sa mai muncesti inca un pic!! Pana se arata calea! Si ce cale, in cazul ei!

Si atunci stateam si ma gandeam ca si copiii nostri muncesc, au diferite activitati si multe zile din saptamana sunt ocupate, dar parca, dintr-o data nu mi s-a mai parut asa covarsitor sa mergi tu ca parinte o data pe saptamana 1ora la teatru sau de 2 ori pe saptamana la tenis sau la piscina, alte cateva ore … Pentru ca se poate sa mergi si zi de zi, pana seara tarziu si sa depui orice efort e necesar pentru visul tau.

Cartea, desi autobiografica, poate fi incadrata cu succes la o carte motivationala si desi are peste 500 de pagini se citeste usor si este foarte captivanta pentru mesajele pe care le poti citi printre randuri. Pe mine m-a inspirat deja intr-un task pe care vreau sa-l abordez la un moment dat, intr-un viitor nu foarte indepartat si mi-a mai insuflat o idee, apropos de cartea cu care sunt in lucru: chiar daca esti novice intr-un domeniu si lucrezi cu oameni cu experienta grea in spate, uneori este bine sa mergi pe instinctul tau si s-ar putea sa ai dreptate, ba chiar s-ar putea sa ii inveti tu, novicele, ceva nou, ceva fresh pe cei experimentati, pentru ca tu pui pasiune in ceea ce faci, o faci cu feeling si nu e doar un job. Asa ca, da, pot sa spun ca merg (si) pe mana lui Beyonce si I’m trusting my gut!

Revenind la Byonce, dupa socul de a afla cate ore pe zi si cati ani a muncit pentru visul ei, cred ca ar trebui mentionate urmatoarele:

  • a avut sprijinul neconditionat al familiei ei: se stie ca tatal ei i-a fost manager, insa nu dintotdeuna, managera grupului a fost o doamna care a facut foarte multe sacrificii pentru fete si a investit foarte mult in grup si care din pacate s-a stins din viata fix inainte ca fetele sa atinga succesul lor incontestabil;
  • a facut mici sacrificii: s-a mutat din orasul natal atunci cand a fost necesar si a fost homeschooled
  • a avut o etica impecabila a muncii dintotdeuna: ingineri cu experienta mare erau impresionati de indicatiile tehnice pe care le primeau de la acest copil Beyonce
  • a avut momente dificile pe drum: le depasesti pe toate si mergi mai departe!

Beyonce a fost un copil foarte timid, in general, si rezervat la scoala. Nu avea prieteni in afara colegelor de trupa. Devenea alta persoana, explosiva si expansiva doar atunci cand era pe scena si capata un fel de energie nebanuita. De mica a functionat numai pe ideea de grup si a facut parte din acelasi grup care pe drum a avut mai multe denumiri si ulterior si mici modificari de componenta, astfel: Girls Tyme – cea mai longeviva denumire, The Dolls, Somethin’ Fresh, Destiny, Destiny’s Child. Cand au avut primul hit ca Destiny’s Child nu aveau mai mult de 14 ani, desi prezentau o imagine sexi si adulta. Dar totul era doar o fatada si imediat cum terminau de filmat isi stergeau machiajul de pe fata si redeveneau fetele cuminti de la tara – crescute in Houston.

Concluzia: Munceste pentru visul tau si s-ar putea sa devii superstar! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s