Cartea mea de povesti pentru copii, Codul copiilor de succes, se va lansa in curand

De ceva timp am vrut sa impartasesc cu voi aceasta veste foarte importanta pentru mine, insa prinsa si cu alte proiecte, nu am reusit pana acum, cand am zis ca trebuie neaparat sa dedic putin timp pentru a va comunica lucruri esentiale πŸ™‚ Si anume ca, dupa lungi si obositoare cautari, cand calea nu a fost deloc batatorita si nici macar dreapta, ci una foarte sinuoasa si ocolitoare, am gasit nu doar editura potrivita, ci si niste persoane absolut minunate, cu care comunicarea a fost din prima secunda foarte deschisa si prietenoasa, de am senzatia ca parca ne cunoastem de-o viata.

Editura care m-a primit cu atata caldura in cadrul “familiei” lor se numeste Editura Prestige, iar eu nu pot decat sa le multumesc din suflet pentru increderea pe care mi-au acordat-o inca de la prima intalnire, cand, directorul editurii, a venit si mi-a pus contractul de masa. Fara “indicatii” de cum ar trebui sa fac eu povestile mai bine si mai bune, fara sa imi ceara sa schimb cam … toata cartea, fara sa ma trateze de sus, fara aere de mic Dumnezeu, ci totul de-o normalitate si de un profesionalism cum nu mi-a fost dat sa vad pana acum – si doar am vazut multe, de la multe edituri, in aceasta incercare “de a sfida viata” de a publica.

Contractul l-am semnat la modul: azi ne-am vazut (sa discutam), a doua zi am si semnat, si nu pentru ca as fi fost “disperata” in acest sens, ci pentru ca totul a facut click din prima secunda si pentru ca totul avea sens, atat pentru mine, cat si pentru editura. Si ca sa dau si mai mult din casa si sa vedeti exact circumstantele – chiar nu eram disperata sa semnez cu oricine, oricum, oricand – discutia cu Editura Prestige venea pe fondul unui alt contract pe care eu tocmai il primisem in Inbox si care ma astepta sa-l semnez, de la o alta editura, al carei nume nu il voi mai divulga aici, dar care contract nu avea sens pentru mine si nici nu rezonasem cu persoanele in charge.Β Astfel ca atunci cand m-am intalnit cu persoana potrivita proiectului meu, nu mi-a fost teama sa semnez in secunda urmatoare.

Si sunt ferm convinsa ca o potrivire mai buna de atat nici ca se putea, pentru ca eu am fost pur si simplu data pe spate de profesionalismul acestor oameni. In ziua in care am semnat contractul cu editura, eram la sediul editurii, unde am cunoscut o parte din echipa si cu care acum colaborez si comunic extrem de frumos. Ceea ce vorbeste despre pasiunea lor si dedicarea cu care trateaza orice proiect este uimitoarea ipostaza in care noi discutam aspecte super importante si de detaliu asupra proiectului meu, iar noi nu semnasem contractul. Adica faptul ca noi agreasem verbal ca pornim impreuna la drum in acest proiect era practic cam tot ce ne trebuia, iar semnarea efectiva a contractului a venit asa, intr-o doara, ulterior in acea zi, in acea seara de fapt, dupa vreo 4 ore de discutii si de pus lucruri la punct si in miscare.

Si spuneam ca m-au dat pe spate acesti oameni cand mi-au trimis paginatia cartii, la 2-3 zile dupa discutia noastra initiala, cand eu ma asteptam sa gasesc un document cu textul meu, paginat si cam atat, eventual cu indicatii unde anume vor veni ilustratiile, insa cand am deschis documentul, am ramas fara cuvinte: totul era atat de atent si meticulos asezat in pagina, nu doar textul meu, ci si ilustratii – mostra -, dar care erau atat de in tema povestii si atat de frumoase, incat si in secunda aceea as fi dat bun de tipar, atat de frumos arata totul!

Ulterior lucrurile au avansat in acelasi ritm rapid, cand cateva saptamani mai tarziu, eu deja refuzam – ups! – primele propuneri de ilustratii. Adica ilustratorul a fost convocat in proiectul meu inca inainte sa am eu timp sa ma dezmeticesc si sa intreb cu cine as putea colabora ca ilustrator. Toate rotitele proiectului se pusesera demult in functiune si eu eram pur si simplu fascinata de acest lucru.

In momentul de fata avem create personajele si primele ilustratii, iar eu sunt foarte incantata de cum au iesit, iar la ritmul in care se misca lucrurile, nu ar fi de mirare sa ma surprinda chiar sa lansam prima carte in ianuarie – sfarsit de ianuarie – asa cum editura imi spunea (si mie parca nu imi venea sa cred, in contextul in care am discutat cu alte persoane si se vorbea de lansarea unei carti cu doua pagini πŸ™‚ in sase luni sau mai mult…)

Si sa va spun si cateva date mai concrete legate de proiect, nu doar feelingul meu in spatele culiselor, si anume: proiectul mare, cu cele 10 povesti, inglobate sub numele sugestiv “Codul copiilor de succes” va fi transformat intr-o colectie de 10 carti, practic va fi cate o poveste per carte.

Prima poveste si prima carte din colectia de 10 carti se numeste “Un hobby cu totul si cu totul special” si va fi lansata in curand, sfarsit de ianuarie, inceput de februarie 2019. Mentionez inca o data, pentru cei care nu stiu deja conceptul colectiei mele, ca proiectul urmareste un tipar anume, cu mici sfaturi, tips&tricks pentru parinti, ca fiecare carte se citeste cel mai bine in tandem copil-parinte/profesor si ca urmaresc ca fiecare copil sa descopere ceva prin intermediul povestilor mele, mai ales cand ii adresez intrebarea: “TU ce ai face in situatia X” si il invit sa aiba discutii tematice frumoase cu parintii, acasa sau cu profesorii, la scoala/gradi.

Ilustratorul cartii este domnul Serban Andreescu, a carei experienta este de zeci de ani, a ilustrat peste 300 de carti de copii, atat in tara, cat si peste hotare, astfel ca m-am incredintat – aproape complet – in experienta si creativitatea dansului pentru a ilustra foarte frumos povestile mele. Spun “aproape complet” pentru ca in acest proiect, fiind unul de suflet, asa cum am mai spus si alte dati, nu am putut sa nu ma implic 100% in toate aspectele lui, astfel ca l-am rugat pe domnul ilustrator sa aiba in vedere si cateva notiuni foarte bine punctate, in viziunea mea. Cu alte cuvinte: viziunea mea + viziunea artistului = viziunea completa a cartii πŸ™‚

Ca sa nu o mai lungesc mai mult de atat, concluzia este una foarte simpla: sunt extrem de bucuroasa ca proiectul meu si-a gasit niste parteneri absolut fantastici si sunt fascinata de modul de lucru din spatele unei carti! Si daca pana acum cred ca ati avut impresia ca a face o carte este o treaba foarte simpla, va asigur ca nu este deloc asa si ca este foarte multa munca in spatele ei si ca o echipa sudata pune multe detalii si fiecare piesa de puzzle la locul potrivit.

Va tin la curent cu detalii si abia astept sa va invit la lansare! πŸ™‚

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s